Színek, illatok – egy kis Erdély az otthonunkban

Azon gondolkodtunk, Erdélyből hazatérve, hogy a rengeteg könyv mellett, és ez ekkor hozott némely ereklyéken túl, mivel varázsoljunk olyan hangulatot itthonra, amivel sokáig őrizhetjük ezt a nyarat az emlékeinkben?

Mert ez volt a legjobb nyári kirándulás, ez vitán felül áll! Ez volt életünk kalandja Hargita megyében, és Kalotaszegen – ez a két hely volt a kedvencünk. És, ahol a legtovább voltunk, egy helyben. Aztán elérkeztünk az illatok világába, már itthon: pipereporta.hu! És azon belül ide: https://www.pipereporta.hu/sct/966376/Szappan-keszites-alapanyagai. És már pontosan tudtuk, ezen a ponton, mi kell még az emlékek megőrzéséhez, no meg a sajátos hangulat kialakításához az otthonunkban!

Parfümök, kozmetikumok, gyertyák, és illatos szappanok is szóba jöhetnek! Ezekkel is egy csomó mindent fel lehet idézni! Mert mi tarthatná itthon az örök nyarat, ha nem az illatok?

A szappankészítés persze sokösszetevős dolog, és sok-sok aspektusa is van annak, miért lehet ez egy imádnivaló elfoglaltság, amiben kiteljesedhetünk… Nézzünk csak tényleg erre a szekcióra rá a Pipere Porta webshopjában: https://www.pipereporta.hu/sct/966376/Szappan-keszites-alapanyagai. Mennyiféle olaj, különböző vaj és színezők… Egy csomó dolgot egyénire álmodhatunk, és a gyakorlatban olyanra szabhatunk is, ami a hétköznapok során majd mindig körbevesz.

Csinálhatunk lakás-illatosítókat is, minden megvan a Pipere Portán, ami kell hozzá, és lakásunk olyanná lesz, amilyen épp a hangulatunk! Nem csak kémiai összetevők, de eszközök és mindenféle kellékek is megvásárolhatók innen, szóval nem kell több shopot keresnünk a teljesség igényéhez. Csomagolóanyagokról nem is beszélve, ha mondjuk egyedi ajándékokat gyártanánk le otthon, kézműves módon, másoknak.

Csináljunk illatos és színes fürdősókat, ehhez nem lesz szükségünk másra, mint egy flakonra, dekorsóra, tengeri sóra, szódabikarbónára, színező porra és illatolajra. Az illatolajok világa azért különösen jó, mert ha mondjuk egy tájegységre jellemző növények, virágok a kedvenceink, akkor a lehetőségeink igencsak szélesek, már-már korlátlanok. Kicsit most itt, a shopban való válogatás közben el is szakadtam az Erdély-tematikától ugyan, de egyébként is a hangulat a lényeg! A hangulathoz hozzátesz az egyéni és egyedi dolgok kavalkádja, aminek csak a képzeletünk szabhat határt. Tetézi a hatást a kézműves dolgok létrehozása közben az alkotás szeretete és élvezete, valamint, ha többen foglalatoskodunk ilyesmivel, akkor a közösségi élmény.

Maga a shop az első rendelésnél nálunk tökéletesen szuperált, csomagpontra is kérhettük a termékeket, amik hiánytalanul megérkeztek, és maximálisan elégedettek vagyunk velük. Jöhet is a közös munka. De szerencsére, sok-sok tanácsot, tudnivalót megkapunk a “piperésektől” a közösségi médiás felületeiken, és a blogjukon. Még Youtube-csatornájuk is van, ahol lépésről lépésre nézhetjük végig, hogyan kell elkészíteni mondjuk egy szappant. Ez azért nagyon jó, mert a saját receptjeikhez és módszereikhez minden meg lesz majd a webshopjukban, hisz ők is nyilván saját palettáról dolgoznak. A linken találtok szappanokhoz viaszokat, olajokat, vajakat, lúgokat, tényleg mindent, ami kell.

Erdély erre is tanított minket kicsit… Nagyon ósdi és unalmas dolog mindent megvenni készen egy drogériában. Natúr kozmetikumokat, illatosítókat, pipere dolgokat előállítani otthon okosabb, környezetkímélőbb, pénztárcakímélőbb és egészében kielégítőbb dolog is. Erdély sok mindent megtanít a régi tudások közül, mert ott még nem törölt el az idő rohanása minden kreativitást és az önfenntartás részeit és elemeit. Ott megláttuk, milyen lehet dolgokat magunknak előállítani, a Pipere Porta termékeivel pedig gyakorolhatjuk ezt. Ez egészebbé tesz. Ez elégedettebbé tesz, és felkészültebbé bármire. Van, ahol még el sem jött az a kor, amelyben az ember készen kap már mindent. Néha elgondolkodom, számunkra pedig eljöhet-e újra ugyanez? Akár így lesz, akár nem, jobb ezeket a dolgokat kipróbálni, és ha bejön, jobb ezt az utat járni, mert egyszerre élvezetes és hasznos is! Íme a kapu, amin beléphetünk ebbe a világba: https://www.pipereporta.hu/sct/966376/Szappan-keszites-alapanyagai.