Az olvasástól nem múlik el a derékfájás

Édesanyám nagyon művelt ember, konkrétan könyvek között éli az életét, és a könyvesbolt a kedvenc helye a vásárlásra. Gyakran meg is fordul itt, amit a helyi boltosok nagyra értékelnek: mindenhová van törzsvásárlói kártyája, de időnként személyesen is kap kedvezményeket.

Mivel édesanyám egy rendkívül olvasott asszony, tisztában van a világ dolgaival és remekül átlátja őket. Pontosan ennek köszönhetően nem kellett győzködni őt, hogy a derékfájdalmára hosszútávon nem a tapaszok, kenőcsök és a masszázs lesz a hatékony megoldás, hanem sokkal inkább a gyógytorna.

Eleinte nem akart erre költeni, ugyanis félt a gyógytorna áraktól, úgyhogy az állami vonalon indultunk el. Sajnos hamar láttuk, hogy ez nem fog eredményre vezetni, ugyanis rendkívül le voltak terhelve a szakemberek, nem tudtak rendesen időpontot adni, és egy-egy tornán is olyan sokan vettek részt, hogy nem tudtak megfelelően figyelni a résztvevőkre.

Egyik ismerősünk javaslatára kereste fel anyukám a therapy4u csapatát. Ők Budapesten elérhetőek, és számos gyógytornász dolgozik náluk. A derék- és hátfájás a szakterületük, de mindenféle mozgásszervi problémával foglalkoznak. Arról híresek, hogy rengeteg olyan problémát oldottak már meg, amit más szakemberek nem tudtak, náluk mégis megoldásra lelt a páciens. Anyukám is rengeteg dolgot kipróbált már a derékfájásra, de egyik sem hozott valódi megoldást, így az előző mondatban említett információ igazán pozitív képet festett anyukám lehetőségeire vonatkozóan.

Mielőtt időpontot kért volna, megnézte alaposan a therapy4u oldalát. Nagyon professzionális, mégis könnyen kezelhető weblapjuk van. Nagyon szimpatikus volt nekünk, hogy rengeteg információ elérhető itt, viszont ezek a hétköznapi ember számára is érthető formában vannak tálalva. Ez ritka, ugyanis ez kifejezetten egy olyan téma szerintem, ahol nagyon nehéz szakszavak nélkül kommunikálni.

A weboldalon minden fontos infó megtalálható, még az is, hogy hogyan alakulnak a gyógytorna árak. Talán nem mondom meglepetést, sok mindentől függ, mennyibe kerül egy kezelés: a kezelés módjától, a választott terapeutától és a kezelés időtartamától is.

Ami nagyon kedvező megoldás szerintem, az az, hogy náluk lehetséges 5 vagy 10 alkalmas bérletet vásárolni, és nyilván ezzel az opcióval olcsóbb lesz a kezelések alkalomra lebontott ára.

Anyukám kért időpontot, és nagyon elégedett volt az első alkalommal, ami egy állapotfelmérés volt. Alaposan felmérték, mi a problémája, mikor milyen fájdalmai vannak, és azt is, hogy milyen mozgásokat tud végezni.
Ez már elegendő infó egy szakembernek ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen mozgásprogram lenne a legmegfelelőbb ahhoz, hogy megszűnjön a fájdalom.

Egyelőre még csak néhány kezelésen vett részt édesanyám, de máris érzi a változást. Egyáltalán nem bánta meg, hogy felkereste a therapy4u-t, ugyanis amellett, hogy hihetetlenül kedvesek, nagyon profik és még a gyógytorna árak is a földön járnak náluk.

Bízom benne, hogy hosszútávon is ugyanilyen jó tapasztalatai lesznek, és örökre búcsút mondhat a derékfájásnak.