Az autómosás kultúrája: víz nélkül is lehet

Autónk mosása esztétikai szempontból is igen fontos, de azért is, mert a rendszeres tisztítás hozzájárul az autó állapotának megőrzéséhez. Az autók különböző szennyező anyagoknak vannak kitéve, kosz, por, madárürülék, bogarak, rovarok, lehullott falevelek. Nem is beszélve az esőről és a hóról. Ezek mind károsíthatják az autó felületét, de rendszeres autómosással megakadályozhatjuk ezt. Az autómosás vizet igényel, általában. Azonban van mód a víz nélküli autóápolásra is, és ezt kínálja a safetywash.shop.

A víz nélküli autóápolás nem új technológia, már több mint tíz éve jelen van. A lényege, hogy víz nélkül érjük el a tisztaságot. Ennek a környezetvédelmi szempontok mellett is számos előnye van.

Egy vizes autómosás vízigénye attól függően változik, hogy géppel vagy kézzel mossuk-e. A gépi mosás általában kevesebb vizet igényel, a kézi mosás során átlagosan 100-200 liter víz fogy el. Attól függően, hogy milyen alaposan tisztítjuk meg az autót, mennyi idő alatt. Környezetvédelmi szempontból ez nem épp egy ideális dolog.

A víz nélküli autóápolás egy kiváló alternatíva, amivel ki tudjuk váltani a vizet. Ezt kínálja a Safety Wash. A technológia lényege, hogy egy speciális tisztítószert fújunk a jármű felületére, amit aztán egy puha kendővel törlünk le. A szennyeződés aztán a kendőben marad.

A víz nélküli autóápolás energiatakarékos és egyben időtakarékos megoldás is egyben. A szakemberek azt tanácsolják, hogy érdemes havonta legalább egyszer lemosni az autót, hogy megakadályozzuk a szennyeződések felhalmozódását. Melyek akár károsíthatják is az autó felületét.

A víz nélküli autóápolás nagy előnye, hogy környezetbarát. Ha belegondolunk, hogy amikor elmegyünk egy autómosóba, a különbség igen szembetűnő. Ott ugyanis először vízzel öblítik le a szennyeződéseket az autóról. Majd következik a samponos mosás, ami ugyebár vegyszer.

Ezzel szemben a víz nélküli autóápolás, a Safety Wash használatához vízre sincs szükség és a felhasznált anyag lebomló. Ami azt jelenti, hogy a környezetre nem ártalmas. A használata egyszerű, kényelmes és biztonságos. Nem karcol, nem károsítja a felületeket.

A nagy nyári melegben és a téli fagyok során azonban van pár dolog, amire oda kell figyelni. Nyáron a tűző napon nem ajánlott az autó száraz tisztítása. Ilyenkor álljunk árnyékos helyre, legalább egy órával az autó tisztítása előtt. Télen pedig lehetőleg fűtött helyen végezzük el a tisztítást.

Ami egyébként a Safety Wash eszközeivel és termékeivel egyszerű, kényelmes és gyors.