Ha a könyvolvasás helyett inkább pénzt keresnél

Neked is vannak meghatározó könyvélményeid? Nekem nagyon sok. Ha azt mondom, hogy gyerekként ugyanannyi időt töltöttem olvasással, mint amennyit kint játszottam az udvaron, akkor nem túlzok. Második osztályos koromra már az iskolakönyvtár nekem szóló szekcióját “kivégeztem”, nem tudtak már nekem milyen olvasmányt ajánlani. És persze a kedvenc könyvesboltomat már akkor megtaláltam… Ha hozzám hasonlóan te is könyvmoly vagy, akkor biztosan tudod, milyen az a jellegzetes illat, amikor belépsz egy könyvesboltba és végigsétálsz a sorok között, vagy amikor a kezedbe veszel egy könyvet. Na jó, mielőtt túlságosan elragadtatnám magam, és teljesen dilisnek gondolnátok, inkább írok egy kicsit a könyvesboltról. Nagyon szeretek ott időt tölteni – már majdnem két évtizede ugyanaz a tulajdonosa, aki harmadmagával viszi az üzletet, és az övék a legaranyosabb olvasósarok, amit valaha láttam. Emlékszem, hogy sosem néztek rám rossz szemmel azért, mert már olvasni kezdtem egy könyvet, mielőtt lett volna rá pénzem, hogy meg is vegyem azt. Mert persze, szerettem mindig is a könyvtárat, de azért más érzés kitenni a könyvespolcodra egy kedvenc olvasmányt, mint csak kölcsönözni azt. De azért a mai napig odafigyelek arra, hogy mit veszek meg, a hely ugyanis nem végtelen – bárcsak az lenne! Az e-book valahogy nem nekem való, pedig tudom, hogy nagyon praktikus lenne.

Ami viszont egyértelmű, hogy abszolút nekem való, az az, hogy online keresek munkát. Nekem így kényelmes, és szerintem sokan lehettek még így ezzel. A TopiWork Iskolaszövetkezet minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban és legegyszerűbb módon megtaláld az igényeidhez és kompetenciáidhoz tökéletes diákmunkát. Az sem gond, ha te csak alkalmi jellegű melót keresel, vagy éppen helyhez vagy kötve, otthonról szeretnél dolgozni – ilyen hirdetések is akadnak bőven az oldalon.

TopiWork Iskolaszövetkezet

A TopiWork Iskolaszövetkezetnél tehát minden adott ahhoz, hogy ne legyen többé probléma az, hogy a tanulmányaid mellett hogyan tegyél szert pénzre. A munkakeresés bárhol, bárhonnan működik, akár a reggeli kávéd elfogyasztása közben is tudsz böngészgetni a pályázatok között. Ráadásul néhány kattintással a jelentkezés is megoldható, nem szükséges emiatt személyesen megjelenni az irodájukban. Ez nem csak a kényelmessége miatt praktikus, hanem meg is rövidíti a folyamatokat. Elég csak megadnod az alapadataidat, majd feltölteni az önéletrajzod a kiválasztott állás megpályázásához. Nekem már több barátom is mesélte, hogy csak így jelentkeznek, ők ajánlották a TopiWork Iskolaszövetkezetet is: mindannyian nagyon hamar találtak olyan munkát, amivel szakmai szempontból is meg vannak elégedve, mert kihívást jelent, ugyanakkor a fizetés is jó, az egyetemi tanulmányok miatt pedig rugalmas. Ezek mind gyakornoki állások egyébként, ahová felvették őket, de nem csak ilyen lehetőségek vannak az oldalon. Bőven lehetsz beugrós is, részmunkaidős, vagy akár passzív jogviszony esetén teljes állásban is bizonyos munkáknál.

Ha azt gondolod, vagy inkább csak úgy érzed, hogy még túlságosan kezdő vagy a munkakeresés témakörében, akkor is nagyon tudom ajánlani a honlapot. Természetes, hogy mindenki kezdi valahol, és hogy számos kérdés merül fel ilyenkor az emberben a diákmunkával kapcsolatban, vagy hogy egyáltalán hogyan érdemes pályázni egy tetszetős állásra. Nos, a site ezekre a helyzetekre is fel van készülve, és ilyen szempontból is kifejezetten informatívnak mondható: egyrészt ott a gyakran ismételt kérdések szekció, ahol számos, általánosan felmerülő kérdésre adnak választ. De ezek mellett elérhető a munkára való jelentkezés menete és egy általános tájékoztatást nyújtó rész is. Ha pedig a jelentkezéssel, felvétellel kapcsolatos ötleteket, tanácsokat olvasnád, akkor ajánlom, hogy kukkants rá a blog felületükre, ahol már megjelent pár, hasznos tippeket rejtő írásuk a munkakeresés témakörével kapcsolatosan.

Amikor utoljára néztem szét az oldalon az állások között, akkor éppen a műszaki, a gazdasági, IT és a fizikai munka területein kínálták a legtöbb lehetőséget, de szerintem nagyon szuper az, hogy bőven van miből válogatni, akár HR területről is például. Szóval kifejezetten ajánlom ezt az iskolaszövetkezetet, hogyha valami jó melót szeretnél magadnak. Korrekt az órabér is a legtöbb helyen, amit megnéztem, azaz ahogy végiggörgettem az ajánlatokat, úgyhogy itt tényleg csak jól járhatsz. Ha személyre szabod a keresést, akkor biztos vagyok benne, hogy meg tudod találni azt a lehetőséget, amit keresel. Remélem, hogy kedvet kaptatok ahhoz, hogy megnézzétek ezt a weboldalt, ami a szuper állások gyűjtőhelye.