Kinek a könyvesbolt, kinek a nagy biznisz

Minden álmom volt, hogy megnyithassam a saját könyvesboltomat. Az, hogy irodalomterapeuta lettem, hatalmas dolog volt számomra, de úgy éreztem, másképp is szeretnék a könyvekhez kapcsolódni. Szerencsére a menedzsment, illetve a marketinges tanulmányaim segítségemre voltak, de így is több évnyi előkészület volt, mire összeállt minden. Vannak persze olyan dolgok is, amire lehet, hogy nem gondolna elsőként az ember, hogy akár problémát is okozhatnak… De akik voltak már hozzám hasonló helyzetben, azok nagyon is jól tudják: nem elég például megtalálni a megfelelő helyszínt (akár tulajdon, akár bérlemény), meg is kell szerezni, és mindenképpen hosszú távban kell gondolkodni. Ezért is örültem nagyon, amikor egy kifejezetten impozáns környéken lévő – abszolút belvárosi -, de mégis egy számomra megfizethető üzlethelyiséget találtam, a kialakítása és a mérete is stimmelt az elképzeléseimmel.

Noha az én üzletem olyan picike, hogy nem kellenek profi takarítógépek hozzá, vállalkozó barátaimtól hallom, hogy elkél a nagyobb területű helyiségekbe a segítség. Meséltek nekem a Greenway Kft.-ről, ahonnan nagy tudású, profi takarítógépeket lehet bérelni. Biztosan te is láttál már ilyet: a hipermarketeket, plázákat is gyakran takarítják ilyen gépekkel, vannak olyan modellek, amikre rá is lehet ülni például és úgy tudják őket irányítani a megfelelő útvonalon. Nagyon kíváncsi voltam ezekre a gépekre, aztán amikor láttam, hogy Kisgépek is bőven akadnak, elgondolkoztam, hogy biztos nincs-e szükségem legalább egy ilyenre, ha már ekkora a választék… Ha már Kisgépek, akkor pedig említsük meg a menüpont alatt meghúzódó alkategóriákat is. A két kategória, ami számomra is ismerős volt, nem más, mint a porszívók és a kárpittisztítók. Ezek a gépek sokkal kompaktabbak, mint a nagy takarítógépek, ugyanakkor tudásukban szintén nagyok, nem is lehet őket egy napon említeni a háztartási, mindennapos használatú hasonló eszközökkel. A használatuk ráadásul nagyon egyszerű, nem szükségesebb hozzá különösebb szakértelem, és szerencsére nincs a készülékeken végtelen mennyiségű gomb vagy bemenet, így valóban sokkal könnyebbé válhat a felületek tisztítása.

Ki tudja, talán nekem is jól jöhetnek a jövőben ezek az eszközök – ha mondjuk bővülni tervezünk majd, sőt, talán a Kisgépek még korábban is. Így nagyon hálás vagyok a barátaimnak, hogy megismertették velem a Greenway Magyarország Kft.-t. Arra gondoltam, hogy érdemes lehet róluk néhány mondatot írni itt a blogon, hátha másnak is hasznos információ lehet, hogy lehetőség van jó minőségű takarítógépek bérlésére. A kapcsolatot egyébként e-mailben és telefonon is könnyedén fel lehet velük venni, így tényleg gyerekjáték a bérlés intézése. Ha érdekelnek ezek a profi, elképesztő tudással bíró készülékek, amikkel nagy felületet is egyszerűen és gyorsan takaríthatsz, akkor kattints a fenti linkre bátran.