Mostantól motoron is szállítom a könyveket

Amikor elkezdtünk dolgozni ebben a könyvesboltban, még nem is gondoltuk volna, hogy egyszer így fellendül. Azóta egyre több a megrendelésünk is, amit mostanában már nehezebben teljesítettünk. Gondolkoztunk azon, hogy hogyan lehetne a kiszállítás menetét felgyorsítani. Ekkor jöttünk rá, hogy elég sok idő elmegy az utazásra, amit lefaraghatunk, ha motorral szállítunk ki. De ehhez persze előbb meg kellet tanulni motorozni, és elő kellett szedni pár hasznos tippet.

Mivel nem csak utaztunk a motorral, hanem szállítottunk is, tudnunk kellett, hogy erre milyen lehetőségek vannak. A motorkerékpárokhoz különféle csomagtartók találhatók. A legjobb a nyeregtáskák, amelyek a kerékpár oldalára vagy hátsó ülésére könnyen rögzíthetők. További nagyszerű táskaötletek közé tartoznak a farokzsákok és a tartályzsákok, amelyek tartalmaznak mágneseket is.

A megfelelő táska kiválasztása mellett a bőröndöt is nagyon óvatosan kell kiválasztani, ha valaki abba pakol. Ha motoros útra megy valaki, mindig inkább a könnyű csomagolást részesítse előnyben.

Nagyobb utazásokhoz – különösen motorkerékpárok esetén – kötelező a megfelelő öltözködés. Mindig próbáljon motoros nadrágot, kényelmes pólót, bokacsizmát, teljes arcú sisakot viselni, és hozza a kabátot, amelyben a legkényelmesebben érzi magát az ember. Ha két kerekes utazásra számít, akkor a jobb védelem érdekében válassza a könyök- és térdvédőket. Viselj jól felszerelt ruhát, mivel a zsákban tárolt felszerelés kellemetlenséget okozhat a távolsági utazások során. És ezek után már csak motorozni kellett megtanulni, amihez ajánlottak is egy jó iskolát. Itt megtudtam azt is, milyen motor jogosítvány változás lehetséges. Azóta, hogy meglett a motoros jogsim, a kiszállítás is könnyebben megy.