Könyveink mellett legyenek saját készítésű ruháink is

Egész sok emlékem van könyvesboltokkal. Ezt főleg annak köszönhetem, hogy mikor gyerek voltam, a mamám mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy olvassak. Azt mondta, hogy nem számít, hogy mennyit költünk, ha könyvekről van szó. Egyébként hihetetlen, de annyira nem is volt szükség könyvesboltra, mivel elképesztő nagy gyűjteményük volt otthon. Gyerekként ezt én természetesnek vettem. Azt hittem, hogy mindenkinél ilyen sok könyv szokott lenni. Felnőtt fejjel azonban most már látom, hogy mennyire különleges volt az a hely, ahol gyerek lehettem.

Egy időben a barátaimmal sokat jártunk könyvesboltba. A városunkban nyílt egy új pláza és mindig megnéztük, hogy milyen újdonságok vannak. Kevesen tudják, de a könyvesboltokban általában képregényeket is lehet venni. Ez természetesen gyerekként sokkal jobban izgatta a fantáziámat, úgyhogy alig vártam, hogy kijöjjön valami új szám. Egyébként a könyvesboltoknak van egy tipikus hangulata, amit máshol nem is nagyon lehet megkapni.

A könyvesboltok mellett még könyvtárba szeretek járni. A probléma csak az, hogy azóta, hogy elköltöztem Budapestről, nem rendelkezek olyan nagy választékkal. Tavaly, mikor még ott éltem, sokszor nagyon súlyos csomagokkal érkeztem haza. Mászkáltam a sorok között és mindig megragadta valami a figyelmemet. Nem voltam biztos benne, hogy végig fogom olvasni, de eléggé felkeltette az érdeklődésemet ahhoz, hogy hazavigyem. Emlékszem mennyi könyv volt mindig az asztalomon és tökre sajnáltam, ha éppen nem jutott valamelyikre idő.

Most is sokat olvasok, bár teljesen átalakult az, hogy miként végzem ezt a cselekvést. Évekkel ezelőtt, karácsonyra kértem egy e-book olvasót. Az volt a különlegessége, hogy teljesen úgy jelenítette meg a szöveget, mintha egy rendes könyv lett volna. Ez a kis készülék nagyon sokat segített nekem, mikor az egyetemen tanulmányokat kellett olvasnom. A segítségével nem kellett a számítógépemet használnom, ezzel pedig kímélni tudtam a szememet. Most pedig minden reggel ezen olvasok. Olyan kényelmes, csak megveszem a netes könyvet és bárhova elvihetem különösebb súly nélkül.

Ez az internetes dolog pedig más dolgokban is felkeltette az érdeklődésemet. Már régóta bele szerettem volna kezdeni egy új hobbiba és bármilyen furcsa, nagyon megtetszett a varrás. A barátnőm megmutatta, hogy micsoda jó dolgokat lehet ezzel a módszerrel elkészíteni és még egy oldalt is ajánlott, ahonnan be tudom szerezni a saját varrógépemet. Az oldal neve Varrógépguru volt és mikor beírtam a keresőbe, hogy varrógépek vásárlása, elsőként az „Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru” kiírást adta ki. Teljes mértékben bízok a barátnőm szavában, mégis, azt éreztem, hogy meg kell győződnöm arról, hogy az oldal valóban olyan jó-e.

Ezt főleg azért éreztem, mert már többször volt rossz tapasztalatom interneten. Ezért is volt olyan megnyugtató, mikor rákattintottam az „Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru” feliratra és nem a szokásos látvány fogadott. Mit értek szokásos látvány alatt? Zavaró, arcunkba ugráló reklámokat és különböző ajánlatokat, amik elvileg kihagyhatatlanak. A Varrógépguru nem erre játszott. Az „Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru” kiírásra kattintás után egy letisztul, szép hely fogadott minket. Tényleg nem vagyok már ehhez hozzászokva. A színek és a design elemek sem voltak túlzók, mindent könnyedén át lehetett látni. Ez pedig az egyik legfontosabb szempont, ha egy oldal azt szeretné, hogy elégedett legyen a vásárló.

De haladjunk tovább. Mikor felléptem a kezdőlapra, egy általános áttekintést kaphattam arról, hogy a Varrógépguru milyen termékeket forgalmaz. Bizony, az „Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru” feliratban szereplő terméken kívül rengeteg más ajánlatot találhatunk az oldalon. A főoldalon lévő ömlesztett lista arra is jó lehet, hogy ötleteket gyűjtsünk. Elvégre biztos vagyok benne, hogy van pár ismerősünk, vagy rokonunk, akik szívesen kapnának egy varrógépet a születésnapjukra. Itt pedig át tudjuk tekinteni, hogy melyik lehet később majd a leginkább megfelelő a számukra.

Térjünk vissza az „Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru” feliratban említett termékre. Nem voltam teljesen pontos, mikor csak termékként neveztem meg. Az „Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru” kiírás egy egész kategóriát rejt magában. A felső menüt használva tudunk egyébként a kategóriák között váltogatni, elvégre nem mindenki akarja azt a márkát választani, amit én találtam magamnak. A kategóriák hallatán biztos vagyok benne, hogy sokaknak rögtön a bolti részlegek jutnak eszébe. Nem kell azonban félni, a Varrógépguru oldalán található kategóriák sokkal könnyebben átláthatók. A megnevezés pontosan takarja azt, hogy milyen termékeket tartalmaz.

Én azonban tudtam, hogy engem az „Interlock varrógép – Varrógépek – Varrógépguru” kategória érdekel. Ennek érdekében pedig rá is kattintottam a hozzá tartozó menüponthoz és megkezdhettem a böngészést. Még ebben a kategóriában is rengeteg termék található. A Varrógépguru választékára egy szavam nem lehet. A sok termék azonban magával hozza azt is, hogy esetleg nehéz átlátni azt, hogy melyik a számunkra legjobb ajánlat. A Varrógépguru azonban mindenre gondolt, úgyhogy különböző rendezési elveket és szűrőket is használhatunk ahhoz, hogy a lehető legpontosabb találatokat kapjuk.

Mint már korábban mondtam, még csak most kezdtem el a varrással foglalkozni. Ebből az következik, hogy nem igazán tudtam, hogy mi a különbség a gépek között. Nagy szerencsém volt azonban, hogy az interneten próbáltam meg érdeklődni ebben a témában. Miért is? Mert a Varrógépguru oldalán minden egyes varrógépre rá tudtam kattintani és egy rövid tájékoztatót olvashattam arról, hogy mégis mit tudnak. Nagyon komoly tudással vértezett ez fel. Így ahelyett, hogy az eladók szavában kellett volna bíznom, meg tudtam hozni a saját döntésemet. A mai üzleti világban, ahol mindenki át akar verni, ez pedig egy elengedhetetlen pozitívum.

Az árakról is kell szólnom pár szót. A varrógép nem egy olcsó dolog, ezt szerintem mindenki tudja. Mégis, azt tudom mondani, hogy a Varrógépguru oldalán még egy ilyen készüléket is sokkal olcsóbban tudunk beszerezni, mintha rendes boltba mennénk. Ehhez az is hozzátesz, hogy a Varrógépguru online működik és fizetni kell valamennyi kiszállítási díjat is. Ez azonban eltörpül a kedvezményes ár mellett, úgyhogy senkinek sem kell aggódnia. A pénzünk jó helyen lesz, ha tőlük vásárolunk.

Végül már csak a rendelés folyamata maradt hátra. Ha bármilyen kérdésünk lenne a termékekkel kapcsolatban, akkor ne habozzunk feltenni őket. E-mailen és telefonon is el lehet érni őket könnyedén. Ez sem szokott annyira jellemző lenni a cégekre úgy általában. Maga a rendelés nagyon egyszerű. Be kell dobnunk a kiválasztott terméket a virtuális kosárba. Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak a szállítási adatainkat és a fizetési módunkat kell kitöltenünk. Ez nem hiszem, hogy több időt fog igénybe venni, mint pár perc. Ezt követően pedig már kész is vagyunk, a varrógép pedig nemsokára megérkezik. Kevés oldal van, ahol ezt ilyen könnyen el lehet intézni.