Csipp, csepp, egy csepp, öt csepp meg tíz

Weöres Sándor: Olvasás című verse jutott eszembe a minap, amikor relaxációs napot tartottam kedvenc helyemen… nem, nem szaunában voltam, hanem a közeli könyvesboltban, ahová azért járok rendszeresen, mert csak leveszem a nekem tetsző könyvet a polcról és elkezdhetem olvasni anélkül, hogy bármi rossz szemmel nézne rám vagy zavarna. Ami a legjobb, hogy még egy kis kávézó is ki lett alakítva a bolt közepén, ahol békésen merülhetek el könyvemben egy habos cappuccino-t kortyolgatva.

Ahogy belemélyedtem az izgalmas történetbe, a háttérben hallom, hogy valami bugyog. Nem törődtem vele, sokkal érdekesebb volt a könyv. Egyre intenzívebb csepegés hallatszott, egyszer csak hallom, hogy a barista visítozni kezd és az arca tiszta víz, segítségért kiált, mire én odaugrottam és a konyharuhával próbáltam lefogni a csaptelepen keletkezett lyukat. A kávézó mosogatójának csapja hirtelen elrepedt és az asztalokat összefröcskölte a feltörő vízáradat. Kiáltottam a barista lánynak, aki még mindig sokkos állapotban volt, hogy hívja az üzletvezetőt és zárják el a főcsapot. Beletelt vagy 5 percbe is, mire sikerült elzárniuk a főcsapot és a mosogató már nem okádta magából a vizet. Olyan volt, mintha a könyvesbolt dolgozói még sosem láttak volna ilyesmit, úgy éreztem, nekem kell kezelésbe vennem az ügyet, ha szeretnék még a közeljövőben erre a nyugodt helyre járni.

https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles

Rékerestem a neten vízszerelőre, aki azonnal ki is tudna jönni, az első szimpatikus oldalon található telefonszámot felhívtam és megkérdeztem, mikor tudnának kijönni az adott címre. Nagy szerencsénkre egyik munkatársuk éppen a közelben volt, így 10 perc múlva már dolgozott is a problémán. Mivel a telefonban azt is közöltem, hogy eltörött a csap, a szakember hozott magával 3-4 raktáron lévő, új csaptelepet is, így a probléma kvázi azonnal orvosolva lett. Az üzletvezető hamarosan a kezébe vette az irányítást, bevallotta nekem, hogy nagyon megijedt, mert ilyen még sosem történt vele, és azt hitte, nagyobb a baj. Mondtam neki, hogy keresse fel a https://vizgazfutesszerelo24.hu/vizszereles weboldalt, ahol részletesebb leírást talál a vízvezetékszerelésről meg a csőtörésről. Miután ezt elolvasta, már sokkal magabiztosabban állt a problémához, így már megfelelő jegyzőkönyvet tudott írni az esetről főnökeinek.

A vízvezeték szerelő szakember gyors munkájának hála a csaptelep fel óra alatt ki lett cserélve, a barista hölgy fel tudta takarítani azt a nagy mennyiségű vizet, ami eláztatta a szőnyegeket és a könyvesbolt vásárlói nyugodtan tudták folytatni a válogatást. Én annyira átszellemültem az események következtében, hogy nem tudtam visszatérni a könyvem olvasásához, így mit volt mit tenni, megvettem a könyvet.

Majd este befejezem.