Fürdőszoba berendezési ötletek, de ezúttal nem könyvből

Könyvekből nagyon sok dolgot meg lehet tanulni, rengeteg mindennek utána lehet nézni, de vannak olyan dolgok, amikért egyszerűen nem a nyomtatott irodalomhoz kell fordulni. A magam részéről imádom a könyveket, szenvedélyesen járok könyvesboltokba, még akkor is, ha nincs kifejezetten célom, nem keresek semmi konkrétat. Egyszerűen könyvek között járkálni, megismerni őket, magamba szívni a szagukat valami mesés, felemelő érzés. Mintha egy állatmenhelyen lennék, és a sok kis lény arra várna, hogy befogadjam. Viszont megesik, hogy még bennük sem találok választ a kérdéseimre, például fürdőszoba berendezési ötletek ügyében hiába kerestem, kutattam közöttük, sajnos nem leltem megoldásra. De ezért vannak a jó barátok, hogy segítsenek, ha ilyen gond adódik.

A fürdőszoba felújítása egyáltalán nem egy olyan egyszerű vállalkozás, mint amilyennek tűnik. Persze lehet, hogy vannak, akiknek olyan kikapcsolódást jelent, mintha csak operettbe mennének, vagy egy könnyed sétára a parkba. Mindenkinek mások az igényei, mások a képességei, de pont ezért szép a világ, mert nem vagyunk egyformák. Nekem mindenesetre komoly kihívást jelentett már az is, hogy egyáltalán arra a döntésre jussak, hogy muszáj lesz belevágni a felújításba, és fürdőszoba berendezési ötletek terén sem voltam éppen a helyzet magaslatán. Sajnos a fantáziám sokkal nagyobb, ha olvasott dolgokat kell elképzelnem, hiszen olyankor legalább a váza, a gerince meg van adva annak, amit a lelki szemeim előtt látnom kell, ellenben ha nekem kell a nulláról megálmodni valamit, akkor sajnos bajban vagyok.

Maga a kezdő lökés is csak többedszerre ért el engem, pedig már jó ideje voltak jelei annak, hogy sürgősen felújításra szorul a fürdőszobám. Már akkor se volt túl rózsás a helyzet, amikor annak idején megvettem ezt a lakást, ugyanis az előzőleg itt lakó néni se kezelte kimondottan kesztyűs kézzel. Ezeknek a régi panelházaknak, lakásoknak megvan az a hátránya, hogy a tisztálkodó helyiségek tragikusan zártak és levegőtlenek. Elvileg mindegyikbe épült annak idején szellőzőrendszer, mármint egy központi szellőző kürtőhöz csatlakozik az összes, de sajnos az elméleti megoldás nem mindig találkozik a gyakorlati kivitelezéssel. Ezek a fürdőszobák kicsik, sötétek és párásak, már amennyiben rendeltetésszerűen használod őket. Ha csinálsz magadnak egy jó nagy fürdőt, utána egy óráig lehet a lakáson keresztül szellőztetni, hogy a páratartalom visszaessen, és ne kezdjen el még a rozsdamentes acél is penészedni. De komolyan, a műszálas zuhanyfüggönyön mi ennivalót talál a penész? Sosem tudtam megérteni. Mindenesetre a saját állapotokkal még megbékéltem volna valahogy, de a végső csapás nem tőlem, hanem a felső szomszédtól jött.

Biztos megvan az a kellemetlen érzés, hogy valami nincs rendben. Engem is ez kerített hatalmába, amikor minden szellőztetés ellenére a dohos, ázott szag egyre csak erősödött, nem hogy elmúlt volna. Mint kiderült, a fent lakó jó egy hete áztatta a fürdőmet, és amikor kiderült, akkor már egy elég szép folton felázott a vakolat. Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor megszületett a döntés, hogy itt bizony felújításra van szükség, akár vannak fürdőszoba berendezési ötletek, akár nincsenek. Szerencsére a javítást fedezte a biztosítás, de a többi már az én saram volt. Mindenek előtt ki kellett tisztítanom az egészet, és egy kivitelezőt találnom, aki majd embereket hoz, és levezényli az egészet. Eddig meg is voltam, de itt mutatkozott ki igazán, hogy hiányosságok mutatkoznak fürdőszoba berendezési ötletek terén. Milyen legyen a járólap? Milyen legyen a csempe? Színes legyen a plafon, vagy fehér? Kád, sarokkád, vagy zuhanyzó? Milyen alakú legyen a mosdótál? Csupa-csupa megválaszolandó kérdés, amik miatt kénytelen voltam hetekkel elodázni a felújítást, hogy legyen időm kitalálni mindezt.

fürdőszoba berendezési ötletek

Szokásom szerint a könyvekhez fordultam először, és igyekeztem minél több szakirodalmat felkutatni, amennyit csak lehetséges. Azonban szakkönyveken, meg ilyesmiken kívül nemigen találtam semmit, ami valamilyen szinten érthető is, hiszen ez teljes mértékben ízlés dolga, ami mindenkinek egyedi. Már ha van, hiszen ha mindenkinek lenne szépérzéke és tehetsége, akkor éhen halnának a lakberendezők, nemde? mindenesetre nekem nemigen volt keretem ég erre is egy szakembert felfogadni, úgyhogy saját kútfőből kellett minden ilyesmit megoldani. Ki kellett találnom minden kis részletet, és beszereznem a hozzá szükséges dolgokat. De körülbelül úgy éreztem magam, mint az egyszeri sétáló, akit bezavartak az Amazonas őserdejébe. Egyszerűen tanácstalan voltam. Még szerencse, hogy ezért vannak az embernek barátai, hogy hasonlóan nehéz esetekben legyen kihez fordulni tanácsért, sőt , bizonyos esetekben akár megoldásért is.

Zsófi, a legjobb barátnőm már korábban is nagyon sokszor sietett a segítségemre. Ő a tökéletes ellentétem, mert amíg én a legtöbb esetben bizonytalan vagyok (amit én inkább szeretek úgy hívni, hogy megfontolt, bár tudom, hogy ez csupán önáltatás), ő viszont határozott, akár egy katonatiszt, és ha kell, akár rám is rám parancsol, hogy szedjem már össze magam. Most is hozzá fordultam, és megbeszéltünk a Kedvenc könyvesboltom kávézójában egy találkozót. Így elég nyugodt körülmények között, könyvekkel körülvéve tudtunk beszélgetni. Egyébként is itt csinálják az egyik legfinomabb kávét a városban, szóval már ezért is megéri betérni. Na, tehát leültünk, és előadtam neki a történetemet az elejétől. Az elhanyagoltságot, a beázást, és az elhalasztott felújítást. Persze megkaptam a magamét, hogy miért nem fordultam hozzá korábban, de ha már így alakult, akkor azt mondta: hozzuk ki a legtöbbet a dologból. Kinyitotta a laptopját, és kikeresett nekem egy weboldalt, ahol professzionális fürdőszoba berendezési ötletek egész tárházát kínálják az üzemeltetők, a burkolatoktól gyakorlatilag a mindenig.

A saját butaságomon is megdöbbentem, hogy eddig nem jutott eszembe ilyesmi után keresgélni, de hát én már csak ilyen maradi vagyok, hogy automatikusan a könyvek felé fordulok, az internet csak sokadikként jut eszembe, mint információ forrás. Mindenesetre hosszasan nézegettük az aloldalakat, és egy csomó olyasmit láttam, amit én is simán el tudok képzelni a saját fürdőszobámba! Nem is gondoltam volna, hogy Zsófi még az ilyesmiben is járatos! Ez a lány egy igazi svájci bicska, mindig megvillantja egy olyan oldalát, amire éppen szükség van. Ha nem lennénk egykorúak, akkor azt is mondhatnám, hogy ha nagy leszek, akkor olyan szeretnék lenni, mint ő! Azért jegyzetnek felírtam az elérhetőségét ennek a szuper fürdőszobás oldalnak, hogy otthon is elő tudjam keresni, és ott, a helyszínen is tudjak ötletelni.

Nem telt bele sok idő, és már össze is állítottam egy elég terebélyes listát mindarról, amire szükségem lesz a teljes megújuláshoz. Érdekes módon a fürdőszoba berendezési ötletek egy idő után már maguktól kezdtek el jönni, nem is kellett rajta törnöm a fejemet. Ha egyszer megindul a lavina… Nem mondom, hogy nagyon visszafogott és egyszerű fürdőt álmodtam magamnak, azzal se lehetne vádolni, hogy spórolósra vettem volna a formát, de abban biztos lehetek, hogy a végeredmény olyan lesz, amit még húsz év múlva is fürdőszobának lehet hívni, nem egy sötét lyuknak, ahová berohan az ember egy gyors cicamosdásra.