Könyvek és autók

Egy könyvesboltnak dolgozom autós futárként. Az autó a sajátom, de a benzinköltséget állja nekem a bolt a fizetésem mellé. Ennek a könyvesboltnak van egy olyan szolgáltatása, hogy a megrendelt könyveket a megyében akár házhoz is lehet kérni, ezeket pedig én szállítom ki. Amikor elvállaltam a melót, azt hittem, hogy nem lesz sok dolgom, de meglepően sokan rendelnek házhoz könyveket, így szerencsére nem unatkozom munkaidőben.

Az autóm nekem munkaeszközöm is, ezért oda kell figyelnem a külsejére, hogy mindig rendezett legyen, hiszen a házhozszállításkor én képviselem az üzletet. Mivel most már nem csak magán célra használom a kocsit, hanem minden nap akár több száz kilométert is megyek vele, sokkal jobban oda kell figyelni a karbantartásra, hiszen többet használom, így jobban kopnak az alkatrészei.

Ilyen például a kerékgumi is, hiszen a sok igénybevétel meglátszik rajta. A munkát két éve csinálom, a gumikat sokkal régebben vettem az autóra, de ezalatt a két év alatt rendesen meg lettek dolgoztatva, így idén időszerű volt a teljes nyári gumi szettet lecserélnem egy újra.

Sokat gondolkodtam, hogy honnan kéne beszereznem az újakat, mert az ismerőseimtől hallottam, hogy ha a szerelőnél veszem meg, drágábban jöhetnek ki, mintha én venném meg valamelyik cégtől.

Egyik barátom, Lóci, nagy autómániás, ezért az ő segítségét kértem az ügyben. Az is fontos volt számomra, hogy minél hamarabb meglegyenek az új gumik, mert nem eshetek ki a munkából egy sima gumicsere miatt.

Lóci a gumidiszkont.hu-t ajánlotta, mert ő is innen szokott rendelni, és neki bevált, nem is egyszer. Mondta, hogy könnyen kezelhető az oldal, és mindent részletesen elmagyaráznak ahhoz, hogy a megfelelő gumit tudd kiválasztani.

Rá is mentem erre a honlapra, és Lócinak teljesen igaza volt. Könnyen átlátható, és nem kihívás kiigazodni a dolgokon. Három fajta keresési lehetőség van: méret, autó típus és kulcsszó szerinti. Én az autó típus keresést választottam, és teljesen jól működik. 3 kattintás, és már sorakoztak is fel előttem a különböző márkájú autógumik, jobbnál jobb áron.

Végül megtaláltam a megfelelőt, és meg is rendeltem. Házhozszállítást kértem, amiért ugyan külön kell fizetni, de nem vészes az ára és nekem nagy segítség volt, hogy nem kellett külön még ezért is elrohangálnom. Mivel dél előtt adtam le a rendelésem, már másnapra kiszállították nekem a termékeket. Jó gyorsan dolgoznak, nem mondom.

A házhoz szállító futár nagyon kedves volt, jól elbeszélgettünk a könyv futárkodásról amíg kipakoltuk a kocsiból a gumikat.

Innen már csak a szerelőhöz vezetett az utam, ahol se perc alatt felpakolták az autómra a gumikat, és már mehettem is.

Jóval olcsóbban jöttem így ki a dologból, és nagyon örülök, hogy Lóci megmutatta nekem ezt a szuper oldalt. Biztos, hogy a téli gumik megvásárlásakor is a gumidiszkont.hu-t fogom választani.