Könyv helyett sisak – avagy a tökéletes ajándék

Tegnap éppen könyvesboltba igyekeztem, páromnak kerestem a születésnapjára ajándékot, bár meglehetősen tanácstalan voltam az üggyel kapcsolatban. Ilyenkor szoktam az eladó segítségét kérni. Szerencsére az egyik barátnőm dolgozott éppen, rajta kívül pedig nem volt vendég a boltban, így fesztelenül beszélgethettünk, elpanaszoltam neki a problémám. Egy darabig kérdezgetett arról, hogy milyen könyveket szeret a párom, de elég gyorsan átrágtuk magunkat a témán. Öt perc után már ketten álltunk tanácstalanul. Barátnőm ezért elkezdett kérdezgetni párom szokásairól, hobbijairól. Elmondtam, hogy szeret motorozni, de legutóbb volt egy kisebb balesete, amiben megsérült a bukósisakja. Mivel én nagyon megijedtem a dologtól, nem támogatom tovább ezt a hobbiját, noha ő maga szívesen „visszaülne a nyeregbe”, de egyelőre nincs sisakja. Barátnőm erre mutatott egy honlapot, amely akciós bukósisakokat hirdetett. Egy darabig tanácstalanul álltam, nem tudtam, mit tegyek, de aztán úgy gondoltam, ez mégis egy jel, amit nem hagyhatok figyelmen kívül. Így hát végül elszántam magam, és elkezdtem a téma iránt érdeklődni.

Nem vagyok nagy motoros, de annyit sikerült megjegyeznem az évek alatt, hogy bukósisakot nem veszünk meg próba nélkül. A honlapról kiderült, hogy az akciós bukósisak több üzletben is elérhető, így aztán bementem a legközelebbibe. Az tájékozódás után elhatároztam magam: minden adott hozzá, hogy ez legyen a szülinapi ajándéka.

Hazaérve elhatározásom csak megerősödött, kedvesem ugyanis egész este az egyik tervezett túrájukról beszélt. Tudtam, hogy megtaláltam a tökéletes ajándékot. Két nap múlva, a születésnapján kiderült, hogy igazam volt. Egy borítékot rejtettem el a reggelizős bögréje alatt, amelyben nevesítve volt az ajándék, mivel annyit én is tudtam, hogy személyes próba nélkül nem veszünk bukósisakot. Majdnem elindult autóval anélkül, hogy észrevette volna. Végül, az ajtóból szaladt vissza a kocsi kulcsért, mikor meglátta a borítékot. Majd’ kiugrott a bőréből, mikor rájött, valójában mi is az ajándék.

Délután bementem barátnőmhöz a könyvesboltba, hogy megköszönjem a segítségét. A párom pedig még aznap megvette a kiválasztott fejfedőt, elmondása szerint legalább 3 órán keresztül válogatott, úgy érezhette magát, mint kisgyerek a cukorkaboltban. Azóta büszkén hordja, és mindenkinek meséli, hogy barátnőjétől kapta az új bukósisakját, én pedig már most azon izgulok, hogyan fogok jövőre ennél jobb ajándékot kitalálni.