Magyarországi újrakezdés, erdélyországi háttérrel

A könyvek világát céges és munkahelyi értelemben most kellett magam mögött hagynom. A régi, határon átnyúló álmokat beteljesítő könyvesboltunkhoz így már nincs közöm. Már egy másik ország állampolgára vagyok, Magyarországé és itt kellett újrakezdenem, de az Erdélyhez kapcsolódó magyar irodalom mindig a menedékem lesz. Csak mostantól a szabadidőmben.

Boldogulás terén viszont a magam lábára úgy kellett állnom, hogy az időmet teljesen elviszi a saját alapítású cégért való naphosszat történő gürizés. Így a könyves bizniszben nem maradhattam, még csak külsősként sem. Időhiány tehát… De volt komoly segítségem is, az újfajta boldoguláshoz, ez például: szekhelycentrum.hu/szekhelyszolgaltatas/. Szóval nem panaszkodhatom. Sőt ez a valami (a Székhelycentrum) volt a legkiemelkedőbb, ami a legtöbbet lendített előre a mostani cégem beindításán. Mondjuk úgy: egy nagy terhet vállaltak át. Máig vannak Romániában élő alkalmazottaink, ennél a vállalatnál is, hisz a munkánk végzése nem helyhez kötött. Ugyanakkor ezek az alkalmazottaink magyar állampolgárok, csak ők nem tudnak elszakadni Erdélytől, az ott éléstől. De, emellett – vagy épp ettől függetlenül – persze szükségünk volt hivatalos székhelyre Magyarországon, hiába nem egy helyen dolgozunk a munkatársakkal. Nos, hogy ilyen esetben mik a lehetőségek, na ezt olvashatjátok el tehát ide kattintva: szekhelycentrum.hu/szekhelyszolgaltatas/.

Mi ez az egész, legalább dióhéjban? Ha az eddigiekkel nem hoztalak lázba, akkor azt gondoljátok át, hogy az iménti linken olyan dolgot próbáltam elétek tárni, ami bevált már multicégeknek és kisvállalkozásoknak is…

Nehezen vagyok olykor magam is meggyőzhető, de annak a híre, hogy ilyen szolgáltatással mások, igazán komoly nagy cégek is éltek, élnek jelenleg is, az meggyőzött. Máris. Egyébként abban ne kövessétek a példámat, hogy én mindig, mindenben a régies, elgondolásában konzervatív döntéseket hozom meg, és ha mondjuk szükség van egy székhelyre, hát kibérelek egyet, ami ténylegesen egy számunkra fenntartott, és fenntartható épület, vagy egy abban található helyiség… Régen el sem tudtam képzelni mást. Ez a szemlélet azonban csak fölösleges plusz kiadásokat takar, általában. A Székhelycentrum sikere, és már eleve a születésének a lényege viszont abból áll, hogy gyorsabban és vagányabbul kell alkalmazkodni, idomulni mindenhez. Mindig megújulni, azonnal reagálni a döntéseinkkel egyrészt a trendekre, másrészt a saját igényeink alakulására. Gondolni arra, amire más még talán nem gondolt, de működőképes lehet. Mert ez egy gyorsan reagáló világ, akárcsak a szekhelycentrum.hu. Ők így is jöttek létre, hogy felfogták, mi kell a piacnak és így működnek a hétköznapokban is. Nekik sikerült a dolog, tőlük már eleve az alapállás is eltanulandó szerintem. Mindig könnyen elérhetők, gyorsan megy velük nem csak a kapcsolatfelvétel az ügyfelek számára, de a “biznisz” tető alá hozása is (szóval megvan a korszerű dinamika is náluk), és minden egyéb téren kiemelkedők. Egy szlogen-féle csak példaként: “hozzájáruló nyilatkozat 1 órán belül, e-mailben”. Na erről beszélek, látjátok… A gyorsaság, a könnyedség, és rutinosság elegye. De, visszatérve a nagy cégekre, 2400-nál több elégedett ügyfelet említenek még a bemutatkozó oldalon. Megtalálhatók Budapesten két helyen, úgy értem szolgáltatási szempontból, de még egy vidéki helyszínen is. Utóbbi esetében is egészen praktikus, okos és találékony szempontokat érvényesítve. (Ez utóbbinál, röviden annyi a jelszó: 0% IPA ;)) Remélem már értitek mikre célzok. Törvényileg dedikált székhely, ahol biztosított a hatóságok fogadása bármilyen szükség esetén, minden jogszerűen intézett, helyileg bárhol működő cégek számára. A három közül egy helyszínen pedig komoly adóspórolási opció is van, mindehhez társítva.

Egyébként ez egy nagyon is újnak tűnő, modern és a szolgáltatásukat is korszerűen bemutató weboldal, amit linkeltem, de ettől még 13+ év tapasztalatot említenek még magukkal kapcsolatban, szóval ez egy megnyugtatóan régen tevékenykedő, a cégeket illető jogszabályi változásokat mindig követő, tapasztalt társaság, akiktől ilyesmiket igényelhetünk. Ergo nincs oka senkinek kétkedni, akinek valami megváltó ötlet kellene a cége életben tartásához. Vagy épp a beindításához.

Mindig meg tudtak újulni, mert 13 év alatt azért jó párszor bizonyára meg kellett, hisz a vállalkozói világ folyamatosan fejlődik, de persze, nem szeretném ráhúzni az egészet a spórolásra sem. Van bőven olyan vállalkozás, ami egyszerűen alapból berendezkedhet csak erre, mert nem a székhely a lényeg a működésében – nincs mondjuk olyan jellegű tevékenysége, ami ottani munkavégzést igényel. Ezen cégeknek még akkor sincs szükségük másra, ha éppenséggel megengedhetnék maguknak, anyagilag. Bármi továbbiért, ami a lehetőségeket illeti, katt tehát a szekhelycentrum.hu/szekhelyszolgaltatas/ linkre!