A futómű javítás sem feltétlenül olyan vészes dolog…

…na persze csak akkor, ha az ember a megfelelő helyről kér segítséget. Mit jelent a megfelelő hely? Hát persze olyan források, akikben feltétel nélkül megbízunk és szívesen ott hagyjuk az autót akkor is, hogyha olyan dologról van szó, amiben esetleg teljesen vakon mozgunk. Számomra ez a Méta Autószerviz, egy ideje már nem viszem máshová az autókat, csak ide. Ez a legutóbbi alkalommal sem volt másképp, amikor futómű javítás végett kellett felkeresnem a szervizt.

Karácsony előtt történt, hogy beugrottam a városba egy könyvesboltba, mert megrendeltem egy ajándékot a kedvesemnek és gondoltam átveszem személyesen. Így legalább én is körülnézhettem a könyvesboltban, néha azért szeretek járni egy kört ilyen helyeken, hátha látok valami izgalmas újdonságot. Szóval körülnéztem és találtam is, tehát már duplán megérte bemenni, megvettem egy már meglévő szakácskönyv folytatását magamnak.

Aztán hazafele jött a feketeleves. Valami elkezdett kattogni az autó elejében, és a rövidke utam során egyre vészesebbé vált a dolog. Na most egy izzót még gond nélkül kicserélek, de az ilyen mértékű autódiagnosztika már egyáltalán nem az asztalom. Ezért nem haboztam, hanem gyorsan felkerestem a Méta Autószervizt és kértem is egy időpontot. Felvázoltam, hogy miről lenne szó, szóval egy alapos átvizsgálás az adott volt, így nagyjából be tudták lőni, hogy mennyi időt venne talán igénybe a dolog.

Másnap már vihettem is az autót és gyorsan megmondták a szakértők, hogy futómű javítás lesz az ügy megoldása. A pontos probléma leírását nem tudom, mert nem értek hozzá. De azt tudom, hogy az árlistának megfelelően javították meg az autómat, ami a honlapon is megtalálható.

Nagyon ritka dolog, hogy egy autószerviz olyan lépéseket tegyen, mint hogy honlapot csinál, és erre még tételes ár listát is töltsön fel. De a Méta Autószerviz ezt mégis meglépte és ezzel szerintem nagyon előtte jár sok más konkurensének. Hiszen ez egy olyan ingoványos talaj, amit a legtöbb ember nem igazán ismer, ezért óvatosan viszik el bárhová az autót, hiszen nem mindegy, hogy valami húszezer forintba fogk kerülni, vagy kétszázezer forintba. Ennél a szerviznél viszont minden tételesen elolvasható előre a metaautoszerviz.hu oldalon, ahol ott vannak a vállalt szolgáltatások teljes részletességig, majd az ezekhez passzintott árak is megtalálhatók. Bennem ez olyan mértékű bizalmat ébresztett, hogy nem is jutott eszembe, hogy bárhová máshová menjek bármelyik autónkkal.

Ezen kívül abban a szerencsés helyzetben is vagyok, hogy közel van hozzám a Méta. Ugyanis a 19. kerületben van Budapesten, én meg a szomszédos kerület határán lakok, szóval ideális választás minden szempontból.

Egyszerű az időpont foglalás, mindemellett márkafüggetlen szervizről van szó, tehát a futómű javítás a japán autóknál is olyan jól megy nekik, mint mondjuk a német autók esetében. A részletes árlistát a futómű javítással kapcsolatosan megtalálhatjátok a metaauszerviz.hu oldalon, tehát ha azt gyanítjátok, hogy ezzel lesz probléma, tudtok előre kalkulálni, hogy mennyi lesz az annyi.

A karácsony előtti problémámat még azon a héten sikerült orvosolni, így nem is kérdés, hogy továbbra is ők maradtak a favoritok, nem fogok más szolgáltatót választani a későbbiekben sem. A futómű javítás csak egyetlen tétel arról a hosszú listáról, amiben a segítségünkre lehetnek – szükség esetén érdemes őket felkeresni a főváros 19. kerületében.