Amikor annyira szereted az olvasást, hogy könyvesbolt mellé költözöl

Ismertek könyvmolyokat? Nos, ha a válasz igen, szorozzátok meg őket tízzel és megkapok engem. A baráti társaságban én vagyok az, akinek mindig könyv van a kezében és a fél életemet könyvesboltokban és könyvtárakban töltöm. Nem véletlenül tanulok bölcsészkaron egyébként… az irodalomtudomány mesterképzést csinálom éppen. Otthon a szobám négy fala is egy hatalmas könyvespolc, a parkettától a plafonig roskadásig van tömve könyvekkel. Szülinapra, karácsonyra mi mást is vehetnének nekem a rokonok, barátok, mint könyveket? Velem könnyű dolga van az ajándékozóknak, elég kiszámítható vagyok ilyen téren. Mikor azonban szóba jött, hogy költözik a család, hirtelen szertefoszlani látszott a kis saját bejáratú könyves birodalmam, vagyis a szobám, ahol felnőttem és ahová életem legelső könyvét vittem be hatévesen olvasni titokban, a takaró alatt lefekvés után. Mikor anyáék bejelentették, hogy hirdetni szeretnék a házat, először megrökönyödtem, majd pár óra alatt lenyugodtak bennem az érzelmek és úgy döntöttem, mellettük állok ebben a tervben és segítek nekik a lakáshirdetésben. Én sokkal jártasabb vagyok az internet világában, mint ők, így elvállaltam, hogy meghirdetem a lakásunkat az online térben.

eladó lakások budapesten 3

Az első dolgom az volt, hogy minden részletes információt összegyűjtöttem a lakásról, majd képeket készítettem a hirdetéshez minden helyiségről. A könyvekkel telepakolt szobámat is lefotóztam, hátha valakit pont a beépített polcok fognak idevonzani. Örültem volna, ha egy szintén könyvmoly költözik be ide. Miután mindennel készen voltam, a létező összes hirdetős oldalt megnyitottam és egyenként felrakosgattam mindre a lakásunkat. Az utolsók között volt egy Nextapró nevezetű weblap, ami ismeretlen volt számomra teljesen, mégis az volt, ami a leginkább megragadt bennem. Egyszerűen rájöttem, hogy kell kezelni annak ellenére, hogy nem találkoztam még vele korábban. Regisztráció és az ingatlanhirdető felület kiválasztása után csak be kellett jelölgetnem a lakásra releváns tulajdonságokat a ponttáblázatból, majd egy pár sort még tudtam írni a mezőbe, ahol egyébként 3000 karakterig szabad a pálya. A képeket is mind fel tudtam tölteni, majd a sorrenden változtatni a feltöltés után. A minőségük nem romlott egyébként, így tökéletes állapotban került ki a hirdetés az oldalra. Miután feltöltöttem ide a lakást, megpróbáltam rákeresni, hogy milyen egyszerű megtalálni. Csak bepötyögtem a szűrő részbe, hogy eladó lakások Budapesten, majd az árkategóriával szórakoztam pár másodpercet és már ment is a keresés. A lakásunk az elsők között jelent meg az oldalon.

Amikor mindenhova feltöltöttem, már csak várnom kellett a jelentkezőkre. Anyáék telefonszámát adtam meg, de online nekem lehetett írni. A legtöbb megkeresést a Nextapróról kaptuk, pedig onnan számítottam a legkevesebb jelentkezőre. Mindegyik érdeklődő tisztességes, kulturált embernek tűnt, mikor eljöttek megnézni a lakást és végül közülük is került ki a végső vevő. Elmondta, mennyire örül, hogy rátalált a Nextapróra, mert a többi oldallal meggyűlt a baja, lefagyott a keresősáv és a többi, de itt azonnal rátalált a szűrő segítségével a számára megfelelő ingatlanokra és azok közül választotta ki a miénket. Úgy tűnik, ez az oldal nem csak a hirdetők, hanem a vásárlók oldaláról is tökéletesen működik.