Az olvasás miatt szeretem a chilit

Még egészen pici voltam, amikor megszerettem a könyveket. Anyukám mindig olvasott nekünk lefekvés előtt, így sok mesével már akkor megismerkedtem. 5-6 éves koromban megtanultam én is olvasni, és az ismeretterjesztő tartalmak voltak a kedvenceim. Állatos és történelmi olvasmányok jöhettek minden mennyiségben. Aztán ahogy cseperedtem, rájöttem, hogy már elég felnőtt vagyok ahhoz, hogy más jellegű könyveket is olvassak. Ezt elhatározva, faltam a regényeket, megállás nélkül sorakoztak a polcomon a kötetek. Volt thrilleres korszakom, romantikus korszakom, krimi korszakom, verses korszakom… És most, kezdek ismét visszatérni az ismeretterjesztés felé, bár egy kicsikét más témában.

A könyvesboltok az egyik kedvenc helyeim a világon. Egy nap, éppen itt kerestem választ édesanyukám “Mit főzzek holnap?” kérdéseire, és az a helyzet, hogy itt kezdődött minden. Az olvasás mellett jómagam is szeretek sütni-főzni, és egy receptes könyv helyett kettővel tértem haza. Teljesen a megszállottja lettem az új recepteknek, és ezentúl néhány hetente új kötetekért rohantam a könyvesboltba, miután az előzőekből az összes kedvemre valót elkészítettem. Így akadt a kezem ügyébe egy mexikói recept, ami nem kicsit, hanem nagyon csípett! Az a helyzet, hogy én meg csíptem az ízét.

Nem volt kérdés, hogy hasonló ízekkel szeretnék többet kísérletezni. Sajnos hamar rájöttem, hogy a lakhelyem közelében nem igazán van nagy választék chilik terén, ezért majdnem feladtam ezt a dolgot. Egyszer azonban, mikor a barátommal egy mexikói étteremben vacsoráztunk, szóba elegyedtem a pincérrel, hogy nem tud-e egy igazán jó chili shopot ajánlani. Mákomra, nagy rajongást mutatott a téma iránt, és azt javasolta, hogy rendeljek a Pazarshop-ról.

Először meg sem fordult a fejemben, hogy internetről rendeljek bármilyen élelmiszert. Pedig ebben a kategóriában ez nem is olyan meglepő. A Pazarshop olyan chili shop (meg igazából prémium vizeket, egyéb snackeket is árulnak), ahol rengeteg ízvilágú, nem csak mexikói konyhát idéző szószokat találtam. Egy újfajta mennyország nyílt meg előttem. A chili kínálatuk mind pozitív véleményen alapszik. Részletesebben olvastam arról, hogy egy sráccal működnek együtt, aki mindenféle chilivel kapcsolatos videót tölt fel a netre. Na ő tutira otthon van a témában, a Pazarshop meg csak olyan szószokat forgalmaz, amik az ő kedvencei. Egyébként nemrég láttam, hogy bővíteni fognak a kínálatukon. Kíváncsian várom, bár persze még így sem próbáltam ki mindent az oldalról.

Muszáj az elején megemlítenem egy nem várt kedvencünket, a Chili Vonat Chilis étcsokoládét. Ebben a termékben tökéletesen keveredik a barátom édesszájúsága a fűszerszeretetemmel. Brutális ízkombináció, ilyet még sosem próbáltunk azelőtt. Mindenkinek határozottan ajánlom, aki nem ódzkodik a csípőstől. Értelemszerűen ezt inkább nassolnivalóként fogyasztjuk, de ajánlani szerettem volna nektek is.

Ha csak most kaptatok kedvet a chili shop átböngészéséhez, kattintsatok bátran. Tanácstalanságotokra pedig a mindenki számára tökéletes szószt ajánlom, ez a The Chilli Project – Grizzly Garlic szósz, ami egyáltalán nem túl csípős, jobban érezhető benne a fokhagyma. Szerintem ez a kettő (fokhagyma és chili) egyenesen zseniálisak együtt, mi nagyon szeretjük. Szuper leírást adnak hozzá az oldalon a hozzávalókról, de még egy videós értékelőt is csatoltak hozzá. Még egy igazi chili head-nek is ez az abszolút kedvence! Szóval ha én nem is tudlak meggyőzni benneteket, több forrásból is hallhatjátok a meggyőződést, hogy mennyire jó. Egyszerűen bármilyen ételt fel tudok vele dobni. Nincs is szükségem új receptekre, minden fogást önmagában izgalmasabbá tesz.

Fokozva az ízélményeket, a választék igen széles a Pazarshop-ban. Láttam, van náluk magyaros, pizzához való, cseresznyés, mustáros, kókuszos, ananászos, méregerős… Csak hogy megemlítsem az érdekesebbeket. Akár különlegeset, akár egyszerűbbet kerestek, biztosan megtaláljátok náluk. Na meg ahhoz képest, hogy chili shop, egyéb, mondhatni random dolgokat is lehet kapni, mint például az autóillatostó, passtartó és bögrék. Én még tanulni is tudtam az oldalon. A legtöbb szószuk nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, és a termékekhez csatolt vidókban többször elhangzik, hogyan érdemes ilyenkor eljárni. Felbontás után mindenképp hűtőben kell tárolni, ez a rész még talán egészen egyértelmű. Arra is ügyelni kell, hogy koszos evőeszközzel soha ne nyúljunk bele. Erre én nem mindig vagyok hajlamos odafigyelni, szóval azóta ezt minden hasonló termékkel kapcsolatban betartom. A harmadik szabály pedig az, hogy fogyasztás előtt mindig rázzuk fel a szószokat. Csak azért mondom, hátha valaki nem szeret olyan sokat böngészni…

A Pazarshop chili shopjából többször rendeltünk már, és mindig az előre jelzett időpontra megérkezett a csomagunk. Mindig zökkenőmentes volt, de ha bármi probléma felmerülne, részletes tájékoztatót adtak meg az oldalukon a kiszállításról. Szerintem ez rendkívül ritka, úgyhogy a weboldalnak is plusz pontot adok. Egyetek chilit, és minden recept egy újjá varázsolódik!