Könyvesboltban hallottam először a gazdabolt.hu-ról

Szeretünk a gyerekekkel kertészkedni, elég nagy kertünk van, ezért sok munka van benne. A legtöbb kerti munka ásó használatát igényli, ráadásul a gyerekek is segítenek, nekik gyerek méretű ásó kell.

Szétnéztünk mezőgazdasági áruházakban, kertészetekben, sokféle ásót találtunk különböző árakon. A könyvesboltban is szétnéztem, milyen könyvek vannak a kertészkedésről, milyen ásókra lehet szükségünk. Az egyik könyvesboltban hallottam megemlíteni a gazdabolt.hu oldalt, ahol mindenféle termék megtalálható, amire a kertészkedéshez szükség lehet, és számos ásót is árulnak. Szétnéztem a gazdabolt.hu oldalán és láttam, hogy valóban számos ásót árulnak, különböző árakon. Találtam kerti ásót, gyerek ásót, csatornázó ásót, hegyes ásót, kovácsoltvas ásót, lemezből készült ásót. A nyelüket tekintve van összecsukható, teleszkópos, fából- vagy fémből készült. Az ásófejet és a nyelet akár külön is meg lehet vásárolni, mindenkinek a saját elképzelése szerint.

ásó

A kerti ásó az egyik legfontosabb talajművelő eszköz. Az ásást olyan területeken, ahol növények vannak – az évelő növények kivételével- minden évben el kell végezni. Az ásó fellazítja annyira a talajt, hogy könnyedén be tudjuk juttatni a földbe a műtrágyát.

Az ásás ugyan lassú folyamat, de a legjobb minőségű talajt biztosítja. A kiskertekben ezt a módszert lehet alkalmazni, a szántás helyett, de sokan nagyobb földeken is inkább az ásást választják a jobb minőségű talaj elérése miatt. A kerti vagy kubikos ásó Minden talajtípuson alkalmazható. Válla széles, csúcsa hegyben végződő, kissé lekerekített. A boltban van olyan is, ami alig lekerekített és kissé szélesebb, mint a felső része, ez a fajta csak laza talajon alkalmazható, illetve facsemeték kitermeléséhez.

Az ásó használata előtt a területet gereblye használatával érdemes tisztítani, és célszerű vizes talajt ásni. Ezért gereblyét is vásároltunk a gazdabolt.hu internetes oldalon. Az ásóval az ásás szöge szabályozható, ha mélyebben akarunk ásni, akkor meredekebben nyomjuk a talajba, erre megfelelőbb egy élesebb ásó, amelyet kisebb erővel is tudunk használni. Mivel mi mélyebbre szeretnénk ásni, így ennek megfelelően választottuk ki az ásó típusát. A férjem Ásó Truper (PRY-P) D-nyelű ásót akart vásárolni, ami ráadásul még most akciósan is megvásárolható, én pedig az Ásó hegyes ErgoLine Gardena ásót néztem ki, mert ez jobb a kemény talajhoz. Végül mind a kettőt megvettük, mert úgy gondoljuk, hogy később ki tudjuk használni.

A kertünknek van egy része, ami nagyon köves, ezért szükségünk volt még ásóvillára is. Az ásóvilla használható még a tarack szedésére, és a gyökerek kiemelésére is. Az oldalon sokféle ásóvillát találtam, mi az Ásóvilla Fiskars Solid fajtát választottuk a gazdabolt.hu oldalról.

A gyerekeknek külön lekerítettem kisebb területeket ahol ők is kertészkedhetnek, így nekik is vásároltam gyerek ásót, a kislányomnak rózsaszínfejűt a kisfiamnak zöld színű fejű ásót, így nem fognak összeveszni rajta. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy gyerekeknek is árul a gazdabolt kerti szerszámokat, mert így korán, játékosan megismerkedhetnek a kerti munkával, a növényekkel és azok gondozásával, és közösen a szülőkkel egy jó kikapcsolódás. Vásároltam még összecsukható nyelű ásót is, mert azt könnyebben tudom tárolni. Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy árokásó lapát is van. A ház körüli árkot nagyon sokszor kell takarítani, ezért ennek nagy hasznát vesszük.

A fent említett pozitívumok miatt abszolút ajánlom másoknak is a gazdabolt.hu oldalt, akár online, akár személyes vásárlás esetén, nekünk nagyon sokat segített a nagy ásó kínálat.