Kiküldetések Erdélybe – mire lesz szükségünk?

Külföldi kiküldetések napidíja, menetlevelek – egy roadrecord.hu nevű oldal végül bámulatosan sok problémánkat megoldotta, szóval jó volt, hogy rájuk hagyatkoztunk. Be is indult a kis külföldi “bizniszünk”. Mindent megértettünk a leírásikból, megtudtuk, hogyan néz ki egy menetlevél minta, és egyébként ők egy nagyszerű program tulajdonosai és szabadalmaztatói is egyben.

Mi nagyrészt könyveket szállítunk. Szép hivatás eljuttatni magyar nyelvű irodalmat olyan kistérségekbe, ahol a magyarság már nincs többségben. És szerveztünk már túrákat is oda, szóval a tevékenységünk sokrétű. Volt már, hogy kellett menetlevél minta és azután kellett olvasnunk alaposan, hogy egyáltalán mihez szükségeltetik menetlevelet vezetni. De most azt mondom, semmi miatt nem kellett volna annyira aggódnunk… Minden információ elérhető a fentebbi, RoadRecordos linken is, akik egyébként tényleg óriási tudorai ennek, a szélesebb értelemben vett “műfajnak”. Onnan indulnék el a bemutatásukkal – amiről amúgy a leginkább híresek -, hogy nagyon könnyű a programjukkal útnyilvántartást készíteni. Ha menetlevél mondjuk nektek nem is kell, útnyilvántartás sok mindenhez így is szükséges, illetve hasznos lehet, szóval a roadrecord.hu főszolgáltatásának érdekelti köre szélesebb, mint hinnénk.

Menetlevelet vezetni a gazdálkodó szervezeteknek akkor kell, ha saját számlás közúti személyszállítás valósul meg, vagy saját számlás közúti áruszállítás. De, ha nem kell, az általuk “NAV-állónak” nevezett útnyilvántartás akkor is szükséges lehet dízel ÁFA- és lízing ÁFA-visszaigényléshez. Ennek ezeket kell tartalmaznia: forgalmi rendszám, a gépjármű típusa, az év első napjának, és utolsó napjának kilométeróra állása, az utazás időpontja, és kiindulási helye, az utazás célja, és a megtett kilométerek száma. Valamint még azt is rögzíteni kell, hogy hol tankoltunk, mikor, mennyit és mennyiért.

Szerintem, ha a RoadRecord oldalt olvasgatjuk, nyilván el fogunk jutni oda, hogy rájövünk, ez a program eléggé hiánypótló és nekünk is szükségünk lesz rá (véletlenül sem alaptalanul magabiztosak, hiszek úttörőek valamiben – ez nagyon igaz), de addig is többet fog jóval adni, mint egy sima menetlevél minta, valahonnan a netről, kiegészítések nélkül. Mert itt mindent közérthetően magyaráznak mindig! A programjuk pedig olyan, hogy “ezerféle” módon megvalósuló önellenőrzéssel hoz létre olyan hiteles dokumentumot, ami mindenben meg fog felelni a hatóságoknak.

Letölthetjük ezt a programot okostelefonra, van olyan verziója, ami asztali gépen használható, készíthetünk vele számos úton-módon utólag is nyilvántartást… Erre akkor is van időnk, ha már bekérte a NAV ezt a dokumentumot, de ha bármivel mégis meg lennénk még ezután is szorulva, akkor forduljunk hozzájuk ezen a linken: www.roadrecord.hu/utnyilvantartas-szakerto-szolgaltatas. Ennek az oldalnak az alsóbb részéhez görgetve találunk online “űrlapot” visszahívás kéréshez. És ebben az esetben még könnyebben bebiztosíthatjuk magunkat, hogy egy kitűzött határidőig elkészüljön, amit le kell adnunk.

De adjunk szerintem egy esélyt magának a programnak, sőt, használjuk, ha lehet mindig. Mert valóban hamar rá fogunk jönni, hogy tényleg nagyon okos jószág. Kapunk ennek a dolognak (applikációnak) a használatához is konkrét leírásokat, tehát jól működik a passzív segítségnyújtás is az oldalon, nem csak az aktív, de az egész tényleg nagyon felhasználóbaráttá lett programozva. Most éppen 14 napig ingyenes a használat, szóval még inkább az az érzésem a magabiztosságukról, hogy régi tapasztalat alapozza meg. Tapasztalat arról, hogy ha valaki belecsöppen a használatába, nem akarja onnantól lecserélni már semmire.

És akkor még nem is beszéltem a külföldi kiküldetésekről, amikről minden infó számunkra is innen származik: www.roadrecord.hu! Remélem nektek is segítettem.

menetlevél minta