Könyvekre is vannak jó kis kuponok

Könyvesbolt: a kedvenc helyem a világon. Igen, azon könyvmolyok közé tartozom, akik sokkal többre értékelnek egy otthon olvasós estét, mint egy hiperszuper bulit a legnagyobb sztár DJ-vel. Ezzel a tulajdonságommal egyébként jócskán kilógok a sorból, ugyanis a barátaim 99%-a rendkívül extrovertált típusú, nagyon fontos nekik a társaság, szeretnek mindenhová eljárni, beülni egy moziba, inni egy kávét és hasonlók. Szerencsére elfogadnak engem úgy, ahogy vagyok, megszokták már, hogy én a könyvek rabja vagyok és nem fogok minden koncert első sorában csápolni velük.

Sőt, nemhogy elfogadnak, igazából ez a kis különcségem sokszor válik hasznukra: az olvasásból fakadóan rengeteg dologgal képben vagyok, amivel az átlag ember nem vagy csak felületesen, így remek tanácsokat tudok adni, ha kérnek tőlem. Ez a könyvimádatom lehet, hogy picit különccé tesz, de nem bánom, akkor sem fogok lemondani soha a jó könyvekről.

Bevallom, nem mindig vásárolok, ha elmegyek egy könyvesboltba, sokszor csak nézelődök, ugyanis újonnan könyveket venni sajnos nem a legolcsóbb dolog. Az antikváriumokban persze lehet remek darabokat beszerezni használtan is, de ott korlátozottak a lehetőségek. Új darabokat, tudományosabb könyveket nem igazán lehet például onnan szerezni, így hát nem tudom elkerülni, hogy könyvesboltokban is megforduljak időnként.

Szerencsére nemrégiben találtam megoldást arra is, hogy hogyan tudnék spórolni kicsit a könyves költségeimen. Eszembe jutott, hogy legutóbb, amikor karácsonyi ajándékokat rendeltem, akkor rátaláltam a kuponkodok.hu oldalra, ahol akkor notino kuponkód után kutattam. Szerencsével is jártam akkor, sőt, a notino kuponkód mellett több száz másik webshopba való kedvezménykódot is találtam! Nagyon megörültem neki, hiszen így az összes ajándékot kedvezményesen tudtam beszerezni, szerintem összességében több tízezer forint is volt, amit spóroltam.

Eszembe jutott most, hogy miért ne lehetne ott valamelyik könyvesboltba való kupon is? Ha találnék, az duplán jó lenne: egyrészt spórolhatnék az új könyveken is, másrészt pedig otthonról letudhatnám a vásárlást online, és nem kellene az emberek között nyomorognom a boltban. Igen, sajnos ez is az én különc, introvertált személyiségem része: ha lehet, kerülöm a tömegeket, mert szívből utálom.

A sejtéseim jók voltak: a kuponkodok.hu-n a notino kuponkód mellett találtam kupont a Libribe, valamint a Szalay Könyvekhez is akadt kedvezményre jogosító kód. Ez a felfedezés forradalmasította a könyvvásárláshoz való viszonyomat, ugyanis ennyire jó áron másképpen nem igazán tudok új könyvekhez jutni. Egy-egy jó akcióval sikerülhet annyit lefaragni, hogy beleférjen a keretbe online vásárolni, sőt, láttam már a kuponkodok.hu-n olyan akciót is, amivel 2 könyvet rendelhettem 1 áráért, ami igazán szuper ajánlat.
Jó, persze, tudom, nem mindig lehet ennyire bomba ajánlatokat kapni mindenre és mindenhova, de akkor de akkor is megéri figyelni ezeket a kuponokat.

És igen, ha már itt tartunk, nem csak a könyves kuponokat érdemes figyelni, hanem az összeset. Az oldalon több száz bolthoz találtok kedvezményes kódokat: lesz itt notino kuponkód, ecipo kupon, sinsay kupon, vidaxl.hu, pepita.hu, Deichman, CCC és ezernyi másféle áruház kuponja. Ahogy említettem, tavaly a karácsonyi ajándékok rendelésénél sikerült rálelnem a kuponkodok.hu-ra, és itt például anyukám ajándékát több mint 50% kedvezménnyel tudtam megvenni.

Még egy piros pont a kuponkodok.hu mellett: nagyon könnyű használni. A weboldal eszméletlenül egyszerű – de szigorúan jó értelemben mondom az egyszerűt -, úgyhogy bárki megtalálja a megfelelő kuponkódokat, még az is, aki nem egy technikai zseni. Ha a főoldalon nincs kint az az oldal, amit keresel, ne aggódj! Vannak kategóriák is, továbbá keresősávja is van az oldalnak.
Ha megvan a keresett áruház, csak rá kell kattintanod, és be fogja hozni a weblap az elérhető kuponokat. Ha van közte szimpatikus, csak kimásolod és beírod a majd a vásárlásnál a megfelelő helyre, hogy érvényesítsd a fizetés előtt. Ennyi az egész. Ugye, milyen egyszerű?

Egyébként, hogyha valakinek nem lenne ezek alapján világos, hogy hogyan érdemes használni ezeket a kuponokat, akkor van erre az oldal legalján egy külön pont is, melyre rákattintva egy videóhoz navigál minket az oldal. A videóban pontosan azt mutatják be, hogy hogyan kell használni a kedvezménykódokat. Szóval, aki vizuálisabb típus, annak van egy ilyen lehetősége rá, megbizonyosodjon arról, mit is kell csinálnia.

A folyamat egyszerűségét alátámasztja, hogy anyukám is nagyon könnyen megértette a kuponok használatának menetét ezzel a videóval. Sőt, utána az oldalon böngészve talált magának még egy tök jó dolgot: az akciós újságokat. Aki szereti megnézegetni, hogy milyen kedvezmények érhetők éppen el az egyes áruházakban, annak lehetősége végiglapozni ezeket az újságokat. Igen, pontosan olyan újságokra gondolok, mint amiket anno bedobáltak a szórólaposok, csak ezt most virtuális formában kell elképzelni.

Ezzel a megoldással teljesen megoldódott a korábban említett gondom, hiszen ezekben a könyváruházakban már mindenféle könyvet meg tudok vásárolni, amire csak szükségem van, és nem aszerint kell válogatnom, hogy mi érhető éppen el az adott antikváriumban. Na, már lehet, hogy kicsit túlszaporítottam a szót, de igen, végül is van rá mód, hogy új könyveket vásároljak jó áron.

Egyébként az én furcsa személyiségemhez több szempontból is remekül passzol a kuponkodok.hu oldala. Ahogy már említettem, én kissé különc vagyok, és ez nem csak a könyvimádatban nyilvánul meg: sokkal introvertáltabb típusú vagyok, mint az átlag. Nálam ez szerencsére nem mutatkozik meg a kapcsolatteremtő képességben (azzal szerencsére sosem volt bajom), én csak szimplán nem szeretek feleslegesen emberekkel érintkezni, mert engem ez lefáraszt. Emiatt szívesebben vásárolok online, mint személyesen – és ehhez tökéletes a kuponkodok.hu oldala.

Az online vásárlásaim alkalmával a legnagyobb spórolást a Glamour-napok alkalmával csináltam. Megmondom őszintén, mindig is irigyeltem azokat, akik annyira jó termékekre csaptak le hihetetlen kedvezménnyel a boltokban ezeken a napokon, de őszintén, minden bajom volt attól, hogy ott vergődjek a polcok között az embertömegben a hialuronsavas arckrémért. Mivel a heringparty elriasztott, mindig lemaradtam a Glamour-napok kedvezményeiről – egészen addig, amíg fel nem fedeztem a kuponkodok.hu oldalát. Itt egy csomó kedvezményes kupont találtam, amit felhasználhattam a Glamour-napos vásárlásokhoz, szóval online is meg tudtam oldani, hogy lecsapjak a jó ajánlatokra. Ez egyébként csak az egyik lehetőség, a másik Joy-napok, amire ugyanígy lehet számítani. Ott is remek kedvezményeket fogsz találni a kuponkodok.hu-n!

Nos, már kissé elkalandoztam az eredeti könyves témától, de a lényeg az az, hogy a kuponkodok.hu oldala igazi paradicsom egy olyan kis befelé forduló, magának való lánynak, mint amilyen én is vagyok. A kedvezményeken túl egyébként más előnyöm is volt a kuponokkal: remek kapcsolódási pont, ha az ember barátkozni akar. Eddig akárkinek mutattam meg a kuponkodok.hu-t, mindenki oda és vissza volt érte, a népszerűségi indexem pedig nagyot nőtt ilyenkor. Ezt nem csodálom, ugyanis nem csak az introvertált, külön emberek szeretnek spórolni, hanem mindenki, ez 100%!