Egy kiváló ajándék kombó: könyv és rágóka

Minap a könyvesboltunkban egy nagymama korú hölgy a baba fogzás témában keresett könyvet. Rajta kívül egyetlen vásárló sem volt a boltban, így kicsit hosszabban tudtam beszélgetni a nénivel. Elmondta, hogy pár hónapja született meg az unokája és egyre több nehézséget okoznak a lánya ill. az unokája számára az apró fogak növekedésével kapcsolatos problémák.

Én magam is gyakorló anyuka vagyok, így első kézből ill. saját tapasztalataim alapján is tudtam javaslatot adni a hölgynek. Azt mondtam neki, hogy vegyem a babának egy rágómakit, a mamának pedig egy nemrég megjelent könyvet, amely rendkívül részletesen járja körbe a baba fogzással kapcsolatos hiedelmeket és lehetőségeket.

A nagymama csodálkozva nézett rám, még sohasem hallotta a rágómaki kifejezést. Elmondtam neki, hogy ezeket az Imagine Baby üzletében tudja megnézni és kipróbálni ill. megvásárolni. A bababolt a könyvesboltunk közelében, a Pozsonyi út 28. szám alatt található. A rágómakik kismajom formájú műanyag rágókák. Használatuk kellemesen masszírozza a növekvő fogacskák által igénybe vett ínyt és csökkenti a fájdalomérzetet is.

Azt mondják a szakemberek, hogy ebben az időszakban a rágás a legjobb gyógyír a kicsiknek. A rágómakikat pedig valóban jó rágcsálni. A rágóka fején lévő dudorok óvatosan dögönyözik a baba ínyét. Amennyiben valamilyen kenhető készítményt is használunk, akkor ennek is segítik a felszívódását. Csak rá kell kenni a gélt a kismajom fejére és a baba kezébe adni. Rágcsálás közben a készítmény pont a legjobb helyen fejti ki hatását. Külön plusz érv a használata mellett, hogy játékosan segíti a kicsit felkészülni a későbbi fogkefe használatra is.

Számos vidám színben megvásárolhatóak. Sok esetben komoly érzelmi kötődés is kialakul a baba és a majmocska között, ez nagyon megkönnyíti a használatukat. A tisztán tartásuk is nagyon egyszerű: mosogatógépben vagy sterilizáló gépben is egyszerűen moshatóak.

Természetesen maximálisan biztonságosak: rendelkeznek FDA és CE tanúsítvánnyal ill. kizárólag BPA mentes anyagokból készülnek.

A nagymama nagyon megörült a javaslatomnak. Megvásárolta a könyvet és azt mondta, hogy most azonnal elsétál az Imagine Baby Pozsonyi úti boltjába is és választ egyet a mókás makik közül is.